16-08-10

Verwijder de deurposten

Heb je dat ook wel eens dat de deur open staat en dat je er toch nog in slaagt om met je neus tegen de deur te knallen? Ikke wel. Ik loop door het deurgat, vergeet terstond wat ik wou gaan doen, ik keer me om en loop terug. Doe dat maar eens, het effect is altijd hetzelfde: BOENK! Loop net voorbij het deurgat, blijf staan, keer om met 1 been als as, en KNAL, gegarandeerd, tenminste als je het verkeerde been als as neemt - waar ik wel héél goed in ben. En op den duur doet dat zeer, altijd zo met de helft van uzelf tegen de deurposten botsen. Ik heb trouwens nog zo'n boenker: de hoek van het bed. Ik denk dat de blauwe plek boven mijn knie deel is gaan uitmaken van mij gelijk de Noordzee deel uitmaakt van de kaart van België. Alleen is mijn plek dan de Noordzee in de winter, nogal donker.

Ik deed iets eerder impulsiefs, misschien zei ik het al: ik nam een jaarabonnement bij de fitness. Dat deed ik vorige week, en weet je hoeveel keer ik al ging? 1 keer. Om een test te doen. En weet je hoe de test was? Bijzonder slecht. Mijn conditie zit zowat op - 12 op een schaal van -12 tot 10, en mijn vetgehalte is aub 34% !! Er is dus werk aan de winkel, maar nu moet deze adhd-barbapapa erin slagen om op REGELMATIGE basis, liefst op afspraak om de stok achter de deur te behouden, te gaan trainen. Dat is een hele uitdaging, ik kan het u verzekeren. Maar als ik nu niet ga, dan word ik een blubberpudding voor de rest van mijn dagen, en dat wil ik echt niet. 1 redelijk goed ding: mijn gewicht is nog binnen de perken, maar ja, een blubberpudding van 60kg of ene van 70kg of ene van 80 kg, dat blijft een blubberpudding hé. Ik  MOET gewoon weer stevigheid in die massa krijgen, ik heb grote plannen, maar ja, ge kent dat met mij. Fin, wat ik doe doe ik, we zien wel hoever we ermee geraken.

Tussen nu en 23 augustus ga ik ook op agenda - prospectie. Voor adhd-ers is het doorgaans noodzakelijk een prothese te vinden voor het verstrooide hoofd, en dat is dan wat men een agenda noemt. Ik heb er momenteel zo'n 20-tal liggen, allemaal met 1 dingetje ingevuld, of gebruikt voor andere zaken. Een agenda bijhouden is iets van het allermoeilijkste niveau voor iemand met ADD. Je moet het bijhebben, en dus niet vergeten, of verliezen, of achterlaten of ergens ongepast leggen en zo. Je moet het invullen, op de juiste dag en al, EN dan moet je er ook nog in kijken en er op kunnen betrouwen... Dat zijn alle mogelijke valkuilen op een rij voor een ADDer! Stap 1 is dus: koop een GOEIE voor u persoonlijk geschikte agenda. Dat gaat om grootte en vorm en uitzicht en in de hand liggen  en dies meer, wat voor non -ADDErs nauwelijks van minder belang zou kunnen zijn. Ik moet iets vinden dat ik zinnens ben OVERAL MEE te doen, gelijk mijn gsm en mijn bankkaart (als ik die niet vergeet, of in de vuilbak heb gekieperd Schamen). De mijne moet dus redelijk groot zijn. Ik ben tot de conclusie gekomen dat alles groot is: mijn "handtas" (lees: rugzak, knalgroen), mijn portemonnaie (lees halve boekentas), mijn gsm (archaïsch model, ik heb lang gezocht om er ene met grote knoppen te vinden, die los stonden van elkaar, ik ben niet zo precies in het kloppen op die knoppen)... Dat komt omdat grote dingen gewoon makkelijker op te merken zijn,  in de rugzak, op tafel , én als je ze uit de vuilbak moet krabben Lachen. Dus moet de agenda in die reeks passen - mijn geschrift is trouwens ook niet echt "petite". Ik laat de vorderingen qua hoofdprothese zeker nog na op dit net.

Bon,  ik ben in een rotbui vandaag, zeker fout opgestaan (hoek van bed edm, weetjewel). Ik zal nu een rilatine nemen, dan komt het ook wel wat beter meteen. Dan Kind 1 naar de surf doen, en naar de werkwinkel om een attest van werkloosheid (goed voor humeur - not), dan inschrijven in tweede jaar avondschool (goed voor humeur, echt wel!), dan Kind 1 weer afhalen, dan naar huis of naar Telekleding enige (3!) zakken kledij gaan afgeven, dan koken (deze middag niet in geslaagd- ADD, nietwaar, mealtime mania), afruimen, etc etc en hopelijk morgen beter allemaal. Met fitness in het programma.

12:23 Gepost door Wan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.