23-04-10

Puistensnor

Het is me weer wat! Ik volg enkele cursussen, en ik leer nogal uiteenlopende zaken. Op dinsdag leer ik hoe ik mensen moet masseren in het eerste jaar "Massagetechnieken". Op donderdag vind je me in het Atelier, waar ik leer schilderen en glas bewerken en omspringen met textielverharder en zo meer.

Nu ben ik voor beide cursussen geweldig entoesiast begonnen, en tot hier toe hou ik het zeer ontypische adhd wel goed vol ook. In het atelier vond ik een thuishaven, dat is zo opvallend, het kan bijna niet anders dan dat ik ergens artiestengenen in mij heb. De massagetechnieken liepen het eerste semester iets vlotter dan het tweede. In het eerste semester zagen we Zweedse Massage, nu zijn we overgestapt naar Shiatsu. Ik ben zot van de filosofie die erachter schuilgaat en de Intro tot de Chinese geneeskunde, maar ik ben veeeeeeeeeeel te stijf en de houterig om de massage zelf uit te voeren.

Voor leken: Shiatsu massage wordt op de grond op een soort tatami gegeven, wat betekent dat de masseur hetzij op de knieën zit, hetzij ondersteboven hangt, hetzij in een andere voor mij wreed ongemakkelijke houding allerlei acties moet uitvoeren.

Nu, in dat eerste jaar zien we niet alleen massage, maar ook ontharingstechnieken. Mannekes, ik ben veel, maar ik ben geen ontluikende schoonheidsspecialiste! Ik heb de eerste ontharing op mezelf uitgevoerd, en ik ben een vierde van een onderbeen ver geraakt. Het zag eruit als een bos waar een bulldozer door had gereden.

Een tweede ontharingsbeurt leverde al 1 volledig geplukt onderbeen op. Ik was best fier, want het is geen makkie om je eigen kuit van z'n begroeisel te ontdoen zonder langs alle kanten hete was te smossen!

Een derde beurt en mijn twee onderbenen waren bijna helemaal onthaard. Iets te enthousiast, wellicht, want de dag erna trof ik her en der een dikke rode pukkel aan, oops.

Niet getreurd, niet opgeven. Ik besloot vorige maandag mijn bovenlip eens aan te pakken. Met hars, deze keer, moet lukken, dacht ik. Lukte ook hoor, ging heel erg vlot!

En nu zit ik hier, met onder mijn neus een heel veld ontstoken poriën, al dan niet met witte kop, puisten alom. EN ZEER DAT DAT DOET!! Ik smeerde er al vanalles op, en ik heb een geweldige tip voor alle onervaren bovenlipmolesteerders: als je puisten tot gevolg hebt, smeer ze dan in met biologische lavendula vera etherische olie! Het is echt het enige dat de genezing van mijn nieuwgeboren bergketen bevordert.

Goh , ik heb nog zoveel te vertellen, maar ik heb nauwelijks nog een rustig moment om hier aan mijn pc'tje te zitten en alle maffe gebeurtenissen mede te delen. Ik slaag er ook niet meer in om dagelijks verslag uit te brengen, mijn huishoudelijke leven is zo mogelijk nog chaotischer geworden. ADHD geneest niet hé, soms denk ik "goh, ik ben toch goed bezig!", en dan word ik wakker Lachen.

Ik ben met zoveel dingen bezig, een mens zou er niet meer aan uit geraken. Ik ben de voorbije maanden ook flink depressief geweest hoor. Dat kwam hoofdzakelijk door een verkeerde medicatie. Momenteel ben ik weer in een mentale up. Dat vertaalt zich in het heen- en weer vliegen van hier naar daar, aan 1000 dingen beginnen, de mensen in de massageles op de kast jagen, ENORME hoopgevende vooruitzichten... Het is niet te doen, ik ben dan ook soms uitermate moe, al is het maar van te denken aan alles wat mogelijk is in dit leven.

Ik denk dat het een pak  nuttiger zou zijn trouwens om deze blog geheel en al aan ADHD te gaan besteden. Dan is het misschien mogelijk voor de lezer om wat meer inzicht in de materie te verwerven, of om wat te kunnen relativeren indien de lezer met adhd'ers te maken heeft. Ik weet het nog niet. Voorlopig hou ik het dus maar bij de bezigheden en toestanden in mijn bestaan - soms zijn die ook al duidelijk adhd-ish.

21:24 Gepost door Wan in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: adhd |  Facebook |

Commentaren

interessant heb veel gelijkenis met je interesses. Je kan me mailen want ik wil je heel wat vragen stellen.

Gepost door: maya | 03-05-10

je interesses zijn boeiend. Mail me ik heb veel vragen.

Gepost door: maya | 03-05-10

Ha, wat leuk om je terug op de blog te zien verschijnen. Zelf ben ik er nog niet aan toe gekomen. Je kent dat hé, uitstel, uitstel en nog eens uitstel. Ben ook met 101 dingen bezig. Het laatste nieuwtje is dat we met 13 geschifte, in midlifecrisis verkerende pubers van +35, HipHop lessen gaan volgen in september. Bedoeling is om demo's te gaan geven ed. Verder start ik in september met een opleiding Bachelor Maatschappelijk werk. Verder zal ik dan nog maar zwijgen wat er nog allemaal in mijn hoofd spookt. Blij dat je terug bent. Groetjes X. ADHD-genoot

Gepost door: Benson B | 04-05-10

De commentaren zijn gesloten.