26-05-09

kippenhokblues

Nu zijn we alweer dinsdag, en ik wou nog wel vorige week heet van de naald mijn relaas doen over mijn kippenhok. Niet dat dat iemand interesseert maar het is toch wel een stukje waard in het kleine verhaal van mijn kleine leven.

Margot was er niet, die was uit spelen bij een vriendinnetje, en Charlotte verveelde zich steendood bij haar saaie moeder die moest werken aan een lesvoorbereiding. Ze vroeg of de saaie moeder soms  zin had om pannenkoekjes te bakken. Moeder is nog steeds en voor eeuwig op dieet, maar stemde toch in, het kind mocht toch ook iets leuks aan de middag hebben. De voorwaarde was wel dat Charlotte de eitjes uit het kippenhok zou halen.

Moeder typte verder aan de les, tot Charlotte weer binnen kwam: "aaa! er  zitten allemaal beesten in dat kot!". Charlotte is echter onze dramaqueen, wat betekent dat "VOL met beesten" net zo goed kon zeggen dat er één spin zat of zo, dus ik reageer zeer gematigd, en stuur haar terug: geen eikes, geen pannenkoeken. Ze komt terug: "je MOET meekomen, het zijn er echt véél en de eieren zitten er vol van en ik ook!!". Hm. Slof slof, moeder gaat een kijkje nemen...

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAh!!!!!!!!!!!!

Inderdaad: het hele hok zit vol krioelende kleine beesies. Nog nooit gezien, ook al is het hok nog niet zo lang geleden helemaal uitgemest geweest. Ik vis de eitjes die idd zwart zagen van de beesterijen uit het hooi en loop naar de buurman, die meer verstand heeft van die dingen. Ondertussen kruipen die beestjes overal op en onder en tussen en krijg ik zowat de stuipen. De buurman lacht eens hartelijk:"ha, ja, kippenvlooien hé". Vlooien?? Vlooien????

WAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHH en nog eens WAAAAAAAAAAh!!

Ik hol naar huis met de pot eieren ver voor me uit, ik gooi mijn kleren uit, charlotte insgelijks. als er een vlo op een halve kilometer van mij zit, bijt ze, dus die troep op mijn kleren en armen beloofde niet veel goeds. Ze zaten in ons haar en eentje kroop in een neusgat van Charlotte, mottige zesbenigen.

Naar de winkel, om verdelger, de buurman zei dat er niet veel anders aan te doen was. Ik kwam terug met een spuitbus en een poeder. Ik liet de kippen vrij, en begon aan een namiddag lange lijdensweg. Niet omdat het zo'n drama is, maar omdat ik niet van de handigste ben, en niet zo happig ben noch op vlooien noch op verdelgingsmiddel.

Ik trok mijn vieze kleren weer aan, en een regenjasje en lange tuinhandschoenen. Ik deed de kap op mijn hoofd en daarboven een douchemuts, dat is de meest sexy dracht waarmee ik me ooit in het openbaar heb getoond. Had ik een mondmasker en een ruimtepak ik had het er nog boven gedaan. eerst spuiten, dan al het hooi eruit en in een doos doen, anders liggen de beestjes zowat overal. dan nog eens spuiten. en dan nog een fijn gezicht: in mijn tuin liep een wezen met een regenjas en een douchemuts bij 25 °C met lange en veel te grote tuinhandschoenen jacht te maken op de arme Pouline en Poulette en de hoogst nerveuze Jef, mijn kiekens. In de hand een doos vol poeder, welk op die kiekens behoorde gestrooid te worden. Die dieren kennen mij en komen altijd naar me toegelopen, tot die eerste poederstrooiing. Vals van mij: anders krijgen ze wat eten of toch wat lekkers, en nu een poeierdouche. Het zijn geen al te snuggere beesten, maar een tweede keer lieten ze zich toch niet vangen. In hun getok hoorde ik zo de afwijzing en de teleurstelling over mijn valse gedrag, ocharme.

Na de jacht moest ik het kot UITSPUITEN met de tuinslang. Bah en nog es bah. ik heb er wat Mr Proper in gedaan, en helemaal geschuurd. Zot mens. en dan uitgespoeld en uitgetrokken en laten drogen, en dan houtvezels en ...poeder er weer in. en dan de kippen onder luid protest er ook weer in. Het heeft al bij al wel 6 uur werk gekost, met jacht en wachttijden erbij. Amai mijne frak, ik moet nog steeds krabben als ik eraan denk.

En van pannenkoeken kwam niks meer in huis, arme Charlotte.

dat verhaal wou ik effe kwijt, maar er zijn nog heel veel andere dinges te zeggen, dus ik kom nog terug!

16:39 Gepost door Wan in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.