11-05-09

lesgeven en zo

Ziezo, mijn dag zit er weer bijna op. Ik ben uit bed gerold, en ben er weer in gerold. Het is nog steeds een miserie, opstaan. Maar ik ben er wel achter dat er een truukje is: als ik erin slaag om mijn ogen open te krijgen voor ik effectief wakker word, is het al een begin. Dan is er een kans dat ik mijn hersenhelften aan elkaar krijg, door heel traag mijn dag te gaan synchroniseren met de Aardse tijd. Daartoe moet ik vrij oermens - achtig en basic, mijn dag overlopen. Mijn brein wordt niet geactiveerd door het simpele feit dat ik gedaan heb met slapen. Ik moet het als het ware "aan" zetten 's morgens, en dat is niet bepaald gemakkelijk. Als ik de aanknop niet vind, zoals deze morgen, dan zit er niet veel anders op dan terug te kruipen (en dan mag dat kruipen letterlijk genomen worden) en het  proces te herbeginnen. Ik ben blij dat ik nu het soort leven heb waarin ik de kans krijg mijn dag 2 maal te starten; vroeger moest ik meteen gaan presteren , wat dus niet lukt zonder bewustzijn.

Nadat ik mijn 2de start had genomen, wat al snel een uur in beslag neemt, want het gaat om een soort 'oprommelen en klasseren van 's nachts verloren gelopen info', ben ik aan mijn les voorbereiding voor vanavond begonnen. Het ging redelijk vlot, het was de laatste theorieles. De voorbereidingen  voor de komende lessen zullen een pak warriger zijn en moeilijker.

Ik geef nog steeds heel graag les. Mijn gebrek aan orde speelt me parten doch, net als mijn eeuwige verstrooidheid en vergetelheid. Ik vergeet bvb ineens waar ik les moet geven, terwijl dat toch elke week in hetzelfde lokaal op hetzelfde verdiep is. Maar soms zit ik zo in gedachten verzonken, dat ik niks meer herken, en niet meer kan zeggen op welk verdiep ik me bevind, en ineens weet ik dus ook niet meer in welk lokaal ik normaal zit... zeer gênant. Ik heb ook wel wat administratieve taken te vervullen, inherent aan de functie van docent. Ik doe mijn best, maar het vraagt een uitzonderlijke aandachtsspanne die ik ternauwernood kan leveren. Mijn gebrek aan zelfvertrouwen kan ik denk ik goed wegsteken als ik vooraan sta in een lokaal, maar daarbuiten valt het zo goed niet mee, en val ik nog steeds door de mand.

Ik ben dan ook nog steeds in begeleiding bij de vdab, om uit te maken waar ik nu eigenlijk voor sta, en welke jobs en omgevingen mij helemaal zouden kunnen liggen. Lesgeven in de avondschool is er zeker één van, zoveel is zeker. Maar ik weet absoluut niet of ik mijn lesgeven zal mogen verder zetten in een volgend schooljaar, dus ik moet mijn opties open houden. Vandaar het helpende en waakzame oog van de VDAB, meer bepaald van Job & Co. Ik heb al heel veel inzichten gekregen door de gesprekken met de consulente, en daar kan een mens alleen beter van worden.

Ik ben er vandaag ook weer in geslaagd om niet te gaan vreten. Mijn dieetperiode loopt dus nog, met de moed der wanhoop. Ik eet genoeg om in leven te blijven, maar vandaag heb ik een totaal van nauwelijks 800 KCal in mijn systeem gepompt. dat is 2/3 van wat ik mag hebben, maar het is nog teveel om af te blijven vallen. Ik doe heel hard mijn best,maar de realiteit is, dat ik de neiging heb om te vervetten. Ik heb gewoon vet-genen. Ik denk dat ik er nooit kan in slagen om op deze muizenmanier te blijven eten. het is wel gezond, veel groenten en zo en geen cola meer, maar ik eet gewoonweg heel graag. het zal op termijn afwegen worden wat ik het meeste waardeer: eten met als gevolg steeds meer Wan, of niet zoveel eten en afzien met als gevolg een Wan in maat 38. Wanneer zal ik gelukkiger zijn: als ik kan aanvaarden dat ik dik zal worden, of als ik zal aanvaarden dat ik als ik niet dik wil worden van alle lekkers zal moeten afblijven voor de rest van mijn dagen? Ik weet het niet, de toekomst zal het uitwijzen.

Voor de rest niet veel te melden. Ik erger me aan de Tom Boonen verslaggeving. Ik erger me,omdat de pers allerlei specialisten op een kluitje gooit, die allemaal moeten zeggen dat het mogelijk is dat een man die drinkt niet goed meer weet wat hij doet. Tiens, dat is nu es nieuws zie. Ik erger me omdat ze weglopen van een in mijn ogen vrij simpele realiteit: den Tom snuift. En den Tom durft serieus door te drinken. Hij is daar zeker niet alleen in, dus waarom al die excuses? omdat den Tom ne goeie coureur is, en geld in 't laadje brengt tiens. Het is een goeie coureur. Dat wil zeggen dat hij goed op een  velo kan zitten en trappen. Daar verdient de brave man zijn centen mee. In zijn vrije tijd houdt hij van de meisjes, drinkt hij en snuift hij. Ik ken er zo een dozijn, van die mannen. Al zijn het geen coureurs. Die mannen moeten ook oppassen: als ze met stuff betrapt worden, dan krijgen ze een fikse boete, en gaan ze de cel in. Zo is dat. Of ze nu goede werknemers zijn of niet. Ze zeggen: ha ja, ik drink al es, ik snuif al es, en boenk tegen de lamp. Brute pech, den bak in en een strafblad. Maar Tom niet. Tom weet van niks. Raar dat hij die cocaïne nog vond in zijn beschonken toestand hé, of dat hij nog wist hoe te snuiven en wat! Hij heeft nog geluk gehad, hij kon nog zijn eigen benen afgezaagd hebben en er niks meer van weten! Wat een gelul zeg! Hij drinkt zwaar door af en toe, het is een jonge vent hé, en hij snuift regelmatig een lijntje. Waarom zeggen ze dat niet gewoon??? Zo'n zever. Een kuisvrouw in dezelfde situatie zou stante pede haar job kwijt zijn en gestigmatiseerd zijn voor de rest van haar dagen. Tom, 't is tijd dat je mijn vader eens tegen 't lijf loopt, die zou zeggen: doe wat je moet doen, doe wat je wil, maar wees zo eerlijk met jezelf om de verantwoordelijkheid van wat je doet op te nemen, zo leef je langer...  Al dat gelul, wie houden ze nu voor de gek? Tom heeft dikke sjans dat hij geld waard is, anders maakte het niemand wat uit wat hij deed in z'n vrije tijd, en kon hij snuiven tot hij blauw zag. Misschien doet hij dat nog wel,als zijn ster dof begint te worden en een ander jong wonderkind op de velo zijn plaats inneemt. Hopelijk heeft hij tegen dan vrede met zichzelf.

Dat was het voor vandaag; morgen naar JOb & co en gaan bodystylen en buikdansen. De laatste buikdansles, helaas. In vol ornaat zal ik gaan, ik heb geïnvesteerd in een buikdansoefenpak! Goed hé!

De commentaren zijn gesloten.