28-11-08

Laaaang Geleden

Welaan, waar ik nu ineens aan denk! Mijn blogje... Het is hier tegenwoordig een verlaten stek.

sedert september werk ik. jawel. ik ben momenteel juf wan. ik geef les aan een hogeschool zowel in dagonderwijs als in avondonderwijs. ik heb mijn handen meer dan vol.

Neem het me dus niet al te kwalijk dat er zeeeeer weinig geblogd wordt; ik heb simpelweg geen tijd. Ik moet voor 5 vakken lessen in elkaar steken, én een cursus. De lessen duren telkens 4 uur per stuk, dus het is me wel wat. Mijn tijd breng ik door achter dit schermpje of al lesgevend. NIKS anders, of toch nagenoeg niet. Het lesgeven zelf doe ik super graag, al zijn de lessen op een ietwat onorthodoxe manier in elkaar gestoken. Binnenkort moet ik examens afnemen, en examens verbeteren - van in het totaal zo'n 250 studenten. Ik panikeer al bij de gedachte alleen.

Na januari val ik terug op een trager tempo, dan heb ik veel minder uren te geven. En dat is fijn om naar uit te kijken, want het is hier pompen of verzuipen in het huishouden.

Naast de drukke lesgeefagenda, volg ik nog steeds mijn aromatherapie. I LUV it! Ik kwam erachter dat ik super graag masseer. Het is echt wel mijn ding: al die geurtjes en olietjes en al... MMMMMMM. De aromatherapieles is mijn rustpunt in de week - ook al moet ik er naartoe rushen op ongehoorde wijze.

Voor zover ik kan, doe ik ook nog verder met buikdansen, uiteraard. Doordat ik les geef kan ik maar om de 14 dagen gaan, maar het doet nog steeds deugd. Is aromatherapie mijn rustpunt, dan is buikdans terugkomen naar de echte ik. Daar ben ik tussen 'normale' mensen, en kan ik wat praten met Donna, die meer dan ooit een soulmate is. Ik ken werkelijk niemand anders waar ik zo op mijn gemak bij ben als bij haar. Donna is mijn plukkende engel. Het is zo'n zaligheid om een vriendin te hebben die nagenoeg mijn gedachten kent, waar ik nooit massa's uitleg moet geven, die volgt en leidt, en die eenzelfde gevoel voor depressie, impressie, expressie en vooral humor heeft als ik. Ik prijs mezelf een gelukkig mens dat ik haar heb mogen leren kennen.

Mijn enige vrije avond is op donderdag, en dan ga ik om de 14 dagen naar de dactyloles. Ik kan al aardig typen, maar het gaat nog mijlen en mijlen per uur TRAGER dan met mijn twee vingerkes. Ergerlijk, zeker wanneer je weet dat ik nog zoveel cursussen getypt moet krijgen...Maar goed, ik kan al heel veel meer dan voor de cursus, dus ik ben een contente mens.

Er valt nog zoveel te zeggen, maar ik zal me inhouden, en een verstandige beeze zijn en in bed kruipen. Anders zit ik nog tot kot in de nacht, en ik moet morgenvroeg (jawel: op zaterdagmorgen aub!!!) les geven. Het is elke zaterdagmorgen alsof er een klein moordje op mij wordt gepleegd. Mijn antimatinale brein ziet af gelijk de beesten. Het is wat men noemt een cas forcé, elke godganse zaterdag opnieuw. Ik doe het hondegraag, dat lesgeven, maar o wee, mocht de zaterdagmorgen vrij zijn, zou het me toch beter uitkomen. Bioklokgewijs toch.

Zo, 't was niet veel, maar toch weer dat.

23:21 Gepost door Wan in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |