30-09-08

't Zijn droeve tijden

Jongens toch, een mens wordt depressief vanaf het ogenblik dat hij z'n ogen opentrekt: de radio slaat je om de oren met slecht nieuws en het regent. De regen, daar kunnen we moeilijk iets aan doen. Dat slechte nieuws, dat hebben we in de vingers: de radio niet aanzetten.

Wat is dat toch allemaal??? Crisis. Crisis, omdat "de banken" (zijnde WIE juist???) grote hoeveelheden geld versjast hebben en oopsie een steek van 7 à 700 miljard hebben laten vallen. Sorryyyy. Dan begint men ineens over 'de gewone man', die z'n spaarcentjes ziet verdwijnen. Nu vraag ik mij af: als je nu naar je rekening kijkt, naar je spaarrekening: staat daar nog iets op? Ik zou zelf kijken, maar ik heb geen spaarcentjes die en bedrag van, op dit moment, 0.86€ overtreft. Die staat er nog. De aandeelhouders dat is een héél ander verhaal. A bon. Is nu mijn volgende vraag: heeft de gewone man veel aandelen? Het zal wel zijn, want het probleem zijn de aandelen, en ze hebben het over 'de gewone man' die z'n geld zal kwijt zijn. Ik heb er zo mijn twijfels over; ik heb zo een flauw vermoeden, dat 'de gewone man' wel moet inzitten met z'n spaarcentjes, maar dat vooral 'de rijke man' boos is. Boos genoeg om regeringen te doen besluiten dat ze moeten ingrijpen. Niet voor de gewone man, hun volk, maar voor 't geld, voor hun geld. Nu, ik zie het te zwart-wit, het zou de gewone man geen deugd doen, een financiële crisis, dat snap ik wel. Maar de motieven lijken me dubieus; ze komen onze "regering" net iets te goed van pas, vind ik. Bart De Wever moet nu wellicht zitten kniezen: NVA was groot nieuws, en daar komt nu ineens een rotcrisis tussen, met CD&V die geld kan redden. Dju. Gisteren Phara gezien, met Dehaene en Davignon en Van Miert. Goh, dat waren kanonnen! Die kanonnen zaten daar knus te debatteren, en zeiden zonder veel scrupules dat deze financiële interventie voor Fortis en Dexia en wie weet wie de volgende is, uiteindelijk aan de belastingbetaler zal doorgerekend worden. En ze zeiden met enige aplomb dat die belastingbetaler nog blij mochten zijn, dat ze mochten meebetalen, om erger te voorkomen. Excuseer? Laat me dit even ontleden:

Zij die werken, hard werken voor hun arme centen, alle inflaties ten spijt, sparen voor hun pensioen, dat ze wellicht nooit ten volle zullen ontvangen. Ze zetten hun hardverdiende spaarcentjes op een rekening bij hun vertrouwde bank. Zij die vooruit durven en willen en kunnen, die gaan beleggen, en vragen daarvoor advies aan hun vertrouwde bank. Die bank, maakt in één trimester 1.4 miljard euro winst. Die bank gaat ook een beetje risico nemen, die vragen geen advies, en zeggen niks. Onderwijl werkt de goedgelovige mens verder, belegt de iets meer financieel actieve mens ook verder. En de bank? Die zegt, ho, pardon, foutje, we hebben uw geld een beetje verspeeld, foute inschatting. Nu, op alle centjes die de hardwerkende mens verdient, betaalt hij belastingen aan de overheid. De overheid, die zit niet echt met winstcijfers. Maar de overheid wil helpen, en geeft de centjes van de belastingbetaler aan de foute bank. En dan zegt de oveheid: we vragen de mensen dan wel weer beastingen... EUH??? Die HADDEN we al BETAALD, nietwaar, en wie betaalt er nu in godsnaam domweg nog es? En voor wat? Snap je 't? We zullen dus moeten betalen, uit dankbaarheid dat de overheid met onze centen de bank redt, die onze centen in de eerste plaats niet had mogen verspelen... Tof. Goed bezig.

09:27 Gepost door Wan in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: crisis, bank, fortis, financiele crisis |  Facebook |

Commentaren

Tips voor een gezonde financiele huishouding Wie geen geld heeft hoeft zich hier eigenlijk niets van aan te trekken. Geld maakt dus duidelijk (alweer) niet gelukkig... En als je toch geld hebt, breng je het beter naar de bank. Daar helpen ze u in no-time van al die vervelende poen af!

Gepost door: Spaarvarken | 30-09-08

Ik ga geen last hebben van banken die falliet gaan en aandelen die zakken. Ik heb ook niets te verliezen.

Gepost door: Trouwe fan | 02-10-08

Ben het helemaal met je eens . We zouden beter allemaal zo denken . Misschien een tip voor de volgende verkiezingen

Gepost door: moeder van een adhd er | 11-10-08

En ik zou veel liever met het beetje geld dat ik heb andere doelen hebben. Gelukkig kost schrijven voor een goed doel niet zoveel.. Helpen jullie alle kinderen die WACHTEN mee? zie de blog van sterrenjongen!

Gepost door: sterrenmama | 15-11-08

De commentaren zijn gesloten.