12-06-08

Wan's Anatomy

WTF???? Mijn lijf slaat tilt. Wat we genoegzaam zouden kunnen toejuichen, daar het voor één keer niet mijn hoofd is die de pan uit swingt. Veel juichen is er niet aan, het is doffe ellende. Op één of ander moment ben ik blijkbaar in de grip geraakt van een medicamenteuze cirkel, en nu flipt het hele systeem.

Was ik gestopt met roken, wat meteen sirenes in mijn hoofd deed loeien: nu komen de kilo's, pas op. wat ik deed, oppassen, met enige steun van een zieke gal... De kilo's kwamen niet meteen, ze slopen er liever gestaag aan. In de roes van mijn gezondheidsoffensief, moest ik de rug ook effie aanpakken. wat gebeurde met de infiltratiespuiten, die jammerlijk genoeg cortisone doorheen mijn al vervettende systeem joegen. Rugpijn weliswaar miraculeus verdwenen, hiep hiep hoi. Geen 14 dagen na de aanzet tot een nog grotere aanzwelling van mijn ton, verschijnt Hét Abces van het jaar ten tonele, en moet ik een industriële hoeveelheid antibiotica gaan slikken. Wat wederom niet bepaald bevorderlijk is voor een vlotte passage van de voedselinput. En als afsluiter kan ik u nu melden dat ik, door die antibioticakuur lekker opgescheept zit met een blaasontsteking, waarvoor ik weer es wat pillen kan gaan slikken... Autch.

Zit ik dus wééral bij de dokter, en vertel het verhaal van het abces en de antibiotica. En de blaasontsteking. O, zegt hij, jah dat heb je met die antibiotica hé, ze veranderen het klimaat hier en daar, en dan nemen de slechterikken over. Pilletje voorschrijven. Zegt de dokter, "en ik zal maar meteen nog een pilletje erbij zetten, voor de schimmelinfectie". EU? Schimmel, zegt u? Ja, dat kan er ook bij komen, beter nu al behandelen... Wel ja, waarom niet. Kind 2 die even mee was viel trouwens entoesiast in "hé ik heb ook schimmel! aan mijn voeten!"... Geweldige cultuur toch in dit gezin.

Ik laat mijn hoofd hangen, en beken: ik heb de dokter nagenoeg gesmeekt om één of andere 'vermageringspil', want ik word misselijk van mezelf zoals ik er nu bij loop. Letterlijk, mijn maag ziet eruit alsof ik zonet met smaak een voetbal heb ingeslikt. En mijn handen, armen, hoofd en buik voelen alsof ze gefolterd zijn bij wijze van inspuiting met een viscose stof. Ik ben een rondlopende waterzak. Maar de dokter was niet te vermurwen: je moet op je eten letten, en veelbewegen of sporten. Waarop ik killekes antwoord: juist ja, met mijn geweldige rug en volhardend karakter lukt dat zeker... Ik probeer de "cortisonezwellingskaart": die spuiten doen me verdikken! Maar maar: dat effect gaat er na drie maanden uit. DRIE maanden!!!! Jolei: ik blijf een waterkruik voor drie maanden. Andere strategie: ik-ben-gestopt-met-roken-kaart: dàt is waarom ik verdik! O, geen probleem, het is bewezen dat men na 2 jaar weer op het 'normale' gewicht komt, het stofwiselingssysteem past zich laangzaam aan. TWEE jaar!!! Nog beter! De komende 2 maanden zouden dus, statistisch gezien, de vetste waterblubbermaanden in de komende 1,5 jaar moeten zijn... Dat voelde goed! Ik ben nu dus depressief. Ik heb nood aan een boost. Een boost die ik niet echt haal uit het kwauwen op een wortel of het drinken van mijn 15de glas water. Het is ook bewezen dat wie absoluut STOPT met eten, vermagert. Alleen de eerste week is lastig, en daarna it' a piece of cake. ALLES om die rotblaasbalgmaag weer vn onder mijn borsten te krijgen, écht.

En anders? Ik ben naar de rugschool geweest. Ik moest er uiteraard uitgekiende lichaamsoefeningen doen. Als opwarmer 10 minuten fietsen. Ik lag al bijna flauw. Ik heb geen conditie ik heb een nonditie... Maar het schijnt echt te helpen. Het is raar, maar ik heb weer geen pijn meer in de rug. Ik hou mijn vingers gekruist!

Ik kan het niet laten, ik moet wat kwijt aangaande die Tommeke Boonen heisa. wat is me dat nu? Ik werd onwel van dat hele gedoe vandaag. Jongens toch!!! Neen, geen verstandige zet van de brave man, maar wanneer zullen de media het es afleren om iconen te maken? Tom Boonen is ne coureur. Met alle respect, maar hij zit op ne velo, en kan rap rijden. En dan hoor ik dat zo'n flapdrol ergens in een forum schreef "dank u Tom, wat moet ik mijn elfjarig dochtertje nu vertellen???". Dedoengg? Wel, vertel haar dat die meneer die per toeval goed met ne velo overweg kan, heel duur wit spul heeft gekocht en eraan heeft gesnoven. Dat zal misschien het kind een beter perspectief bieden dan te vertellen dat die meneer de allerbeste de meest perfecte het streefdoel der streefdoelen van alle rolmodellen is. U zal er den Boonen een plezier mee doen. Al dat gedoe. OK, hij koerst goed, et alors? U moet uw job ook goed doen. Rolmodel my ass. En dan ging ik nagenoeg kotsen, omdat ene politicus, die ik niet geheel volg, en ook niet geheel verwerp, per sé moest de vinger opsteken, en met een triomf die zelfs door de radio heen straalde MOEST gezegd krijgen "ik heb het altijd gezegd!" Allez, zenne, kus van de juf en bank vooruit. Wat gaan we nog hebben... Sporters zijn gewoon mensen, ik heb er geen idee van waarom ze tot "bijzonder" worden gebombardeerd. Ik snap niet waar die drang vandaan komt om hen tot nationale helden te verheffen, én daarmee maar meteen tot publieke eigendom. Het is maar mijn mening, maar ik vind dat hele ophemelen, bejubelen en rolmodelgelul van een mens die goed is in een sportdiscipline bullshit. Werkelijk: Tom Boonen heeft een lijntje gesnoven, en Vlaanderen stopt met ademen. En dan zeggen ze dat ze wakker liggen van BHV. 

De commentaren zijn gesloten.