04-06-08

Storm in de WC-pot

Amai, dat was even "buzze geven" hé, gisteren? Wat een gedonder was me dat zeg! Het was hier schoon qua klank- en lichtspel.
Ik ben net aan de bui ontsnapt: ik had net mijn laatste boodschappentas binnen gezet, en de sluizen gingen open.

Normaal ben ik een bange kwezel als het onweert. Zeker 's nachts. Ik kruip nog steeds heel dicht bij het eerste beste levende wezen dat ik kan vinden, al is het maar om mijn hartritmestoornissen dan weer op een leefbaar niveau te krijgen. Het levende wezen die mij tegen zich aangeplakt krijgt op eerder onzachte wijze, heeft dan doorgaans elektroshocks nodig om te bekomen van de houdgreep, maar een mens kan niet alles hebben.

Gisteren was het echter voorbij voor ik er erg in had, ttz ik was zo verstrooid dat mijn aandacht niet ten volle naar het bang-worden-wegens-onweer kon gaan. Ik was afgeleid ten eerste door de fijne gedachte dat ik er hoogstpersoonlijk in geslaagd was des ochtends in de vroegte een bouwsel in elkaar te steken dat de aardbeien tegen de komende storm en hagel zou beschermen, en ten tweede door het rotgegorgel van zowat elke verbinding met de riool dat dit huurhuis rijk is...

Over het bouwsel:
Ik ben blij dat geen mens me heeft bezig gezien in den hof des ochtends om 9.00u. Ik bedacht me plots dat ze in 't weerbericht iets van hagel en storm hadden gezegd, en ergens van verre dacht ik ooit gehoord te hebben dat fraizen daar niet van houden. Nu was ik nog zo fier dat ik aardbeien had gepoot, en ik zou ze niet graag in confituur in de modder zien drijven... Niet getreurd, impulsief trok ik de tuin in. Ik vond er een stuk tuindraad , en ik knipte daar met een tang een stuk af. Wat niet vanzelve ging, wegens veel vet, weinig spier in de armen, maar bon. Vervolgens knipte ik een stuk stevig plastic uit een zak kiekeneten (war dat al niet voor dient hé). Ik plooide de tuindraad in een brugske, en kijk: die paste net over de fraizen, én ik kon die gewoon de grond in duwen. Hup, plastic erover, nietjes erin, en klaar! Nog wat gaatjes, dat de beien toch nog een béétje sop kregen, en helemaal in orde! Jammer dat ik geen schoenen aanhad, noch tuinkledij. Met slippers en een ochtendjas over de piyama in de aarde wroeten is redelijk onorthodox, bij nader inzien.

Over stortbuien en riooluiteinden:
NIET TE DOEN! Echt. Met zo'n weer kunnen de riolen het water niet slikken. Sommigen staan dan met 10cm water in hun living, wij kunnen dan niet naar de WC zonder eraf gespoten te worden. Het bad, de wc's, de lavabo's, de douche, het 'putje' in de garage: ALLES pruttelt en spuit en.... STINKT walgelijk. Wat een vieze prut dat er uit  zo'n badgat of wcgat komt als de stroom van richting verandert, ge hebt er geen idee van. En dat alles gebeurt nu niet bepaald in stilte, o neen. Het klinkt als een symphonie van uit de kluiten gewassen boeren. Of kokhalzen of zoiets, in alle geval: weinig aangenaam. Maar goed, ondanks stank en viezigheid en kokhalzende geluiden in quadrophonie bleef het hier wel droog. We klagen dus niet.

En verder: mijn gezicht begint eindelijk weer in de plooi te vallen, hetwelks ik ten zeerste kan appreciëren. Donderdag naar de tandarts, brrr.
Ik denk eraan om een eBay-winkeltje te starten, in de hoop dat het iets beheersbaarder is dan mijn losse flodders tot nu toe. Als het zover is, zet ik de link hier wel es in, voor diegenen die curieus genoeg zijn om dan es binnen te komen. Hoewel de teller op de pagina als vanzelve de 100.000 nadert, geloof ik er niet te vet veel van. De Stealth statistiek geeft met moeite 30 bezoekers per dag aan, dat zal er al meer op trekken. Logisch ook: zo 'n interessante lectuur is 't hier nu ook weer niet. En er staan geen blote madammen of hot babes tussen, pfffff. Ooit zei ik, heel lang geleden, dat ik hier es een vettig erotisch verhaal zou neertikken. het kwam er nog niet van. Misschien mag dat ook helemaal niet. Eens proberen, dan zullen we wel zien. Er is tenslotte een verschil tussen vet en goor hé.
Wat staat er nog te gebeuren? familiefeesten allerhande, ik moet ECHT de site van Hij es in orde maken, dat komt er maar niet van, ik moet nog massa's eBay toestanden gefotografeerd, gepubliceerd en verkocht krijgen, ik moet 3 meubelinterventies doen, waarvan later meer detail, onze slaapkamer moet uitgemest, gedemonteerd, versast en geschilderd geraken, er moeten verjaardags/vadersdagskado's gekocht worden, ik moet naar de VDAB met alle gevolgen vandien, ik moet naar de rugschool, en naar een scala van diverse dokters (voetendokter (steunzolen!), tandarts (aaa!), gynaecoloog (bjurks), rugdokter, oogarts (kindjes), oorarts (kindjes)...), ik moet een logo ontwerpen voor mijn winkelke, de strijk, de was en de kuis moet gedaan worden, ik moet een kleed naaien dat ik ontwierp voor Kind 1, en waarvoor de stof hier ligt te vergrijzen... Het si een beetje van een chaos, eigenlijk.

In mijn Buikdom gaat het redelijk: vandaag gegeten:
Als ontbijt yoghurt met zelfgemaakte muesli (in mijn ogen vogelzaad, maar goed), wat ik vreselijk vond, en dus heb doorgeslikt met warme melk en een toast. De toast, welke afbrak en plons in de melk is terechtgekomen, maar dit terzijde. Fruitsap zonder suiker, een glas water een actimel 0%. Middagmaal is erbij ingeschoten, en werd vervangen door een tas koffie. Gezien ik drastisch de cola probeer te minderen, heeft mijn lijf duidelijk nood aan een cafeïnevervanger, en ziedaar: koffie. Nooit gedronken, ik zal toch nog volwassen worden.
Avondeten: groentenpilav met een weinig kip. Groentenpilav was speciaal: voor 2 pers: EL koolzaadolie met daarin 1 kaneelstok en 2 kruidnagel opwarmen, 1 ui en 1 look in fruiten, 1 courgette, 1 rooie peper, 1 selderstok allemaal in stukskes, bijkappen, net als 200ml groentenbouillon, en 80 gr rijst. Laten sudderen. Amandelschilfers doorroeren, opeten, mjum, en klaar in 20'! Smakelijk. Morgen ga ik weer op de gevreesde weegschaal. Ik heb de indruk dat ik weer ben bijgekomen ipv afgevallen, maar we zullen wel zien. Ik heb nog tijd. Wat me het meeste tegensteekt, is die onwaarschijnlijke bolle maag. Vroeger zat die onder mijn borsten. Nu puilt mijn maag net niet vanonder mijn borsten door naar voren... 't is echt raar om te zien. En onder die bult, zit dan een nog grotere bult: mijn buik. Vroeger had ik geen twee verdiepen nodig om mijn maag en mijn darmen in te behuizen...Nu ben ik al blij als het bij 2 lagen blijft. Ik ben eigenlijk het kwadraat van mijn vroegere zelf geworden: twee buiken, twee magen, twee kinnen, dubbele armen, kont-onder-kont... Volhouden dus maar. En oefeningetjes niet vergeten, anders zal alles nog met veel meer overgave toegeven aan de zwaartekracht. Een beetje geduld, een beetje zweet, en Wan geraakt er wel. Moehaha, yè, right....

De commentaren zijn gesloten.