29-05-08

STOP DE VERVETTING

Potverdikke het is waar: de tijd vliegt als je met de wekker gooit hé. Ik lijk weer es in warp-speed door de dagen te zoeven.

Deze morgen naar De Infiltrant geweest om informatie aangaande mijn rugske. Ik moest er een tijdje wachten in de wachtzaal (hoe komen ze erbij om zoiets een wachtzaal te noemen hé? Ik vind dat een geweldig negatief woord, wachtzaal. Een zaal op zich is al niet gezellig, en dan nog een zaal om te WACHTEN. Hebben onze Noorderburen daar geen alternatief voor, zoals 'botsmuts' ipv helm, of 'sleurhut' ipv caravan? De patiëntenontmoetingsruimte of zo? soit) en ik ben van armoei in een blaadje beginnen lezen, sla me dood, het was familie of tv blad of story of zoiets, ik weet het niet. Ik ben direct meegesleurd geraakt in artikels over Jennifer aniston, en kate blanchett en tom cruise en al. Ik ken daar absoluut de ballen van, ik ben helemaal niet mee met de Hollywood Scene. Maar goed, ik zit daar helemaal IN mijn verouderd boekske, en moet ineens mee naar de dokter. Verdwaasder kon ik niet zijn, ik heb me er zelfs voor geëxcuseerd "O, pardon, ik zat nog efkes bij Nathalia..." Hm.

De rug is wat hij is, en dat is: kapot. Ik heb de recente foto's gezien: 2 kleine herniaakes, en een wervel met vocht in en een goeie ontsteking erop. Niet goed, dus. Gezien ik nu kwasie geen pijn meer heb, is die ontsteking weg, en is het vocht ribbedebie. En door de spuiten is mijn schokdemper ietwat hersteld. Maar de tussenwervels die weg zijn komen niet meer terug. Het is dus geenszins de bedoeling om nu te gaan knoeien en overbelasten. Integendeel: ik moet het rustig houden. Gezien de spuiten zo'n geweldig effect hebben tot nu toe, heb ik een goeie kans om er operatieloos vanaf te geraken. Mits verstandig ruggebruik. Mits geen overgewicht. Mits aangesterkte buik- en rugspieren. Ola, wat hoort u? overgewicht? Spieren? Ik zit dus in de miserie: overgewicht aanwezig, spieren niet aanwezig, helaas. En dus begin ik morgen met een professionele begeleiding in de kliniek. Ik zal moeten 2 x per week 2 uur gaan "sporten" op verantwoorde wijze. Mijn hernia-geschiedenis bewijst wel één ding: ik heb geen benul van verantwoord ruggebruik of sporten... Dat zal FUN worden: Wan moet buikspieren kweken. HA! die spieren hebben niet eens plààts om te kweken tussen al dat buikvet! Dit wordt een lange harde weg om te gaan...

Toen ik terugkwam van de kliniek ben ik de kindjes gaan halen, en dan een kip. Om te eten, van een kraamke, weet-je-wel. En ik wou er frieten bij geven, zo vettig mogelijk, als galgenmaal/vetvoeier voor mezelf. Voor ik ermee kap, met mijn onverantwoord vreetgedrag. Maar ineens: lap: electriciteit plat voor 2 uur!! Ik stond daar schoon met mijn lauw kieken, geen groenten, en nét geschilde frieten...die ik niet kon bakken, dus. En er was geen brood in huis, en ook geen toespijs. Dus zijn we van armoei maar met z'n allen uit gan eten. Een broodje, was de bedoeling, maar neen, hare vadsigheid heeft een megaspaghetti naar binnen gewerkt... En heeft dan vanavond de vettige frieten met vettige mayonaise en vettig kippeke gegeten... Nu is het GENOEG. Ik ben mijn voedsel en aankoopplanning aan het maken voor de komende dagen. Het moet, vooraleer ik mezelf weer willens nillens een galcrisis in jaag. Geen idee of ik in mijn opzet zal slagen; ik weet alleen dat ik het hard zal te verduren krijgen. Het hele gezin moet mee de gezonde toer op. Het zal ons allemaal deugd doen om ons voedingspatroon even weer op de rails te krijgen.

Om mezelf enige vorm van opvolging op te leggen, ga ik mijn gewicht hier op de blog zetten. Te starten met mijn gewicht van morgenvoormiddag. Mijn avondgewicht na een half kieken en vier porties friet, een pudding, een kom slagroom (!) met koffie, een spaghetti bolognaise en een ontbijt including volle melk, cacao en 5 sneden waldkorn brood met choco, dat doet de blog tilt slaan. Ik geef het morgen. Ik ben een disciplinaire en diëtorastische ramp op wereldschaal, maar goed, wie niet waagt, weegt hé. Hier de wansmakelijkste buik die ik kon trekken:

buik

Prijs van de wansmaak, I know, maar zo walgelijk IS hij ook, mijn buik: zo vet, dat mijn navel van pure verbazing open valt. Hoe je dat doet? Gewoon in heel korte tijd hel veel bijkomen... Juicht! Laat klaroenen schallen, vandaag, weliswaar de navelbreuk nabij, besloot hare buikige Wannigheid tot een HALT. En u, lieve lezertjes, u zal mijn buikgetuige zijn. U wordt onderdaan van mijn Buikdom, de komende weken. U wordt de stille getuige van de teloorgang van de Vethoek. Of van mijn zeer snel aftakelende zelfdiscipline, kan ook. Ik hoop dat mijn eerlijke schaamte en de blog als getuige een steun/stok achyter de deur zullen wezen. Doel is - 5 kilo tegen 01/08/08. Et c'est partie, morgen een eerste voedselinname verslag, en de startstand op mijn kreunende weegschaal....

De commentaren zijn gesloten.