19-05-08

facetinfiltratie

Ziezo. Ik ben terug van het ziekenhuis. Ik kreeg twee grooooote naalden in mijn rug, twee prikken direct tegen het facetgewricht aan mijn ruggewervel. In de prikken zat Osteonil of zoiets, welks zou moeten helpen om de aangroei van kraakbeen aan te wakkeren, en om tot zolang een "coucheke" te leggen.

Nu ben ik de grootste naaldenseut in de hedendaagse geschiedenis, dus zag ik dat geheel niet meteen zitten. Het ging er gelukkig nogal vrolijk aan toe, waardoor het spuiten zelfs efkes vertraging opliep vanwege een stevige schuddebuiklach. De dokter doet deze inspuitingen in de radiologie, zodat hij ziet waar de spuit heen gaat. Wat wil zeggen dat er geprikt wordt, en dan intern wat met de naald gezigzagd wordt tot ze op de juiste plaats zit. Met een schuddebuik is dat intern gezigzag ietwat vermoeiend- de mens moest voorzeker zo op zich al zoeken naar dat gewrichtje tussen de vetlagen door :-) .

Fijn nieuws is wel: ik heb wéér een hernia. Fin, dat heeft de doorsnee lezer van deze blog wellicht ook, ok al weet hij/zij het niet. Hernia's komen en gaan, ze horen er als het ware een beetje bij. Het gevaar zit 'm in de schade die achterblijft wanneer de hernia is verdwenen-90% verdwijnt nl. helemaal vanzelf. Maar die spuiten zouden toch een beetje soelaas moeten brengen. (Nog even zeggen dat hare Wannigheid weer haar eigenste zelve was: ik moest in een compromitterende houding op zo'n MRI tafel gaan liggen: kont beetje naar boven, gezicht naar beneden, broek nogal afgestroopt, you get the picture. Vervolgens werd mijn "onderrug"-weet-je-wel ingesmeerd met rood ontsmettingsmiddel (wat geel uitvalt, maar bon tot daar). Het floepte er uit: "ha voilà, ik voel me zo'n aapke, hoe heten die weer, die met hun rood gat, nen baviaan in bloei!" UH, gelukkig kon ermee gelachen worden. dit terzijde). Die spuiten zijn, hoewel vrij fors van formaat, geheel en absoluut pijnloos. Ik moest zelfs vragen of de dokter er heel zeker van was dat hij iets had ingespoten. De tweede spuit aan de rechterkant heb ik een piepklein beetje gevoeld "ha, dat kan" zei de dokter " ik zal zeker een beetje tegen het bot hebben geschraapt". Broeha, more information than I needed, als naaldenseut. Maar kijk: over het algemeen is dit heel goed verlopen. Ik had meer pijn aan de kassa: 95 euro, slik. Niet terugbetaald, vrees ik. Nog es slik. Maar het is voor een goed doel. 

Vandaag mag ik niks doen dat enigzins rugbelastend is. Ik mag niet dansen, of lopen of stappen of shoppen, of wat dan ook. Ik mag alleen zitten en liefst liggen. Zodat de vloeistof z'n werk kan doen. Dus dat zal ik nu doen zie: helemaal NIKS. Ik ga een boek lezen, al liggend in de zetel. Dat wordt een vreselijke opgave, geloof me. Ik doe dat NOOIT, om de eenvoudige reden dat stilzitten een straf is. Doch, wederom: alles voor dat goeie doel.

Ik lees nu even verder over Epicurus in "De troost van de filosofie" - het gaat over de troost bij financiële problemen, hmmm, ik zal het met mijn grootst mogelijke aandachtsspanne lezen!

15:56 Gepost door Wan in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: facetinfiltratie |  Facebook |

Commentaren

facetinfiltratie Hi, ik lees over je facetinfiltratie en word wat onspannender. Kreeg gisteren te horen dat ook ik in aanmerking kom voor een initiatie facetinfiltratie. Mijn zoektocht leverd mij jouw wedervaren op en ik word al iets geruster.
Had een soort Megaspuit verwacht maar zal wel lukken. Ben 60 en alhoewel de kop en de moter nog vol energie zit is bij de carroserie en het frame door te intensief gebruik de beste snee ervan af. Wat voor baat heb je gehad, is de blijvende pijn weg, word je nog wakker snachts van de pijn, kan je je verleggen in je bed, kan je zowiezo smorgens beter uit je bed, kan je moeiteloos van een stoel opstaan en wat bij langer dan 10 min autorijden. Ik heb het voorstel gekregen van mijn Osteopaat en heb groot vertrouwen in hem, maar wil graag iemand horen die het zelf mee maakte. Wil je trug mailen, ik ben mij aan het orienteren.
met vriendelijke groeten, Jan.

Gepost door: leijder | 11-08-09

mail@jantje.be

zonder R

Gepost door: leijder | 11-08-09

De commentaren zijn gesloten.