07-05-08

Opruimen, Modder en Kinderverhalen.

Zaaaaalig, het weertje! Van de leraar oriëntatie mochten we al meteen vroeger naar huis gisteren. Ik weet het niet hoor, de brave man leek me ook niet helemaal door en door gemotiveerd om les te geven... Het is een fijne man, en ik vind het niet leuk van mezelf dat ik hem zo onderbreek en gepast en ongepast mijn mening in de groep gooi. Typisch Wan. Ik nam me voor zo onopvallend mogelijk te wezen, en hup, voor ik het weet voer ik weer es het hoogste woord, met passie gebracht...Wreed. De allerleukste clou kwam wel vandaag. Ik deed een beroepsoriëntatietest op de site van de VDAB, en weet je wat er uit kwam? (OK, ik had vergeten een niveau in te stellen, maar toen ik dat deed werd het nOg beter). Mijn beroepskeuze numéro uno is..... tromgeroffel....

HOEDENMAKER!!!! Eh, dat had ik over het hoofd gezien, dat er een hoedenmaker in mij school... Dus maar de studievereisten aangepast in de test, en wat kwam er dan tevoorschijn????

ARBEIDSTRAJECTBEGELEIDER!

Geweldig hé, dat iemand op zoek naar werk via de arbeidstrajectbegeleiding als toekomstig beroep arbeidstrajectbegeleider zou hebben. Grappig toch?

Nu: enig idee wat er gebeurt als moesje van huis is ? Dit:

rommel garage klein

En dit:

rommrl kot klein

OE! Dus gaat Moesje morgen weer opruimen; andere ergere gevallen van kamerrommel durf ik hier niet op kwijt.

En nu: mijn moddergezicht. Ik sukkel met mijn vel.Te droog, te vet, te schiferig, te bleek, te donker, 't is altijd wat. Ik ben echter gered door de producten van Dr Hauschka of zoiets, het werd me door een zeer kalme dame aangeraden, en het is wonderlijk: geen droge dinges meer, geen schilferend voorhoofd en zo. In een testpakket zat een dampbad en een modderpeeling of zoiets - ik ben zo geen beautyfarm-type, dus ik noem en doe alles verkeerd. Het modderbad was dus eerst een moddersapje, waarvan ik de helft heb moeten weggieten alvorens dit te kunnen doen:

moddergezicht droog klein

Schoon hé??? Na vijf minuten kraakte de modder er af, bwa. Geef mij maar het dampbad, ik zag er blozend uit gelijk een pasgeboren big!

Zo, nu ga ik in rechte lijn naar de fuif van de buikdans op zaterdag. Wie zich geroepen voelt: The Zone Gent vanaf 22.00u inkom gratis WOMEN ONLY!

Hier een eerste stukje kinderverhaal, copyright Wan:

Prinses Ineke wil niet slapengaan.  Er was eens een heel mooi land dat werd bestuurd door de mooie koning Leo en de mooie koningin Lea. Leo en Lea hadden een lief dochtertje, Prinses Ineke. Prinses Ineke was wel erg gelukkig, want ze woonde in dat mooie land, en ze had lieve vriendjes waar ze elke dag heel veel mee kon spelen en lachen. Meestal speelde dan ook haar allerliefste knuffel Nono mee.

Infeite was prinses Ineke zo gelukkig, dat ze wel ALTIJD zou willen spelen en lachen, samen met haar Nono. Prinses Ineke vond het dan ook altijd jammer als haar vriendjes ‘s avonds weer naar hun huis gingen, om bij hun eigen mama en papa te eten en te slapen. Elke avond, wanneer Koningin Lea riep « Ineke, kom nu, we gaan eten ! » stopte Ineke al een béétje met lachen. En wanneer Koning Leo elke avond zei « Zo, Ineke, het was weer een mooie , leuke dag in ons mooie land, nu is het tijd om in je bedje lekker te gaan slapen », werd Ineke boos.

Wordt vervolgd...  

 

De commentaren zijn gesloten.