05-05-08

VDAB Oriëntering dag 1

Vandaag was het spannend: eerste dag van de vdab oriëntatiecursus. Wie ben ik? Wat kan ik? Jah... Ik kom er subiet efkes op terug.

Eerst: de workshop buikdans van twee weken geleden. Het was fantastisch! Ik heb een paar van mijn lelijkste demonen in de ogen moeten kijken, maar ik heb het gedaan. Ik heb zelfs blootbuiks gedanst (of bewogen, hm, dansen is veel gezegd)! Ik stond te bibberen van miserie en absolute faalangst, maar toch: het was fijn. Al besef ik maar al te goed dat ik zeven kilo lenigheid, drie ons lef, acht liter techniek en bij benadering twintig TON geheugen tekort kom om er iets sierlijks en geloofwaardigs van te bakken. Dan heb ik het nog niet over de 10 kilo vet teveel... Het deed er allemaal niet toe: ik heb bijgeleerd, ik heb me geweldig geamuseerd, en het was een unicum: 4 uur lang buikdansen deed ik nog nooit. Ik was moe, maar had tegelijk een enorme mentale flexibiliteit. Het moet wel gezond zijn. Morgen probeer ik een uurtje vroeger te gaan dansen; ik heb wat lessen gemist wegens rugperikelen, en zou die graag inhalen, hopelijk lukt het.

Vervolgens: wat scheelt er toch tegenwoordig met mannen en kelders??? Ik kan er niet bij. Het is bijkans een trend hé: vrouwen en kinderen in de kelder. Moeders die van niks weten, vrouwen die lekker meedoen... Ik ben gedegouteerd: de laatste weken kon een mens niet aan de ontbijttafel gaan zitten, zonder ofwel de gruwelen van fourniret, ofwel de pleziertjes van Fritzl-of-wat-dan-ook tussen z'n boterham te krijgen. Ik ben al geen goeie ontbijter, en met dergelijk wansmakelijk beleg lukt het helemaal niet. Moet het nu zo nodig? Wat IS er toch met die mannen hé? Spreken ze met elkaar, is het misschien tegenwoordig 'bon ton', een kind in de kelder? Scheppen ze er binnenkort over op: "o, ik heb er twee", Of "Goh, ze worden zo rap groot, ik heb ze in de fik gestoken",of "Goh ja, is da waar? Is uw dochter ook de moeder van uw zoon? Cool." "Ja, niks beter dan eigen bloed hé"... Bah, ik hoef het niet, als ik de immo-advertenties bekijk en er staat "volledig onderkelderd", stel ik de verkoper al in verdenking. 't Mankeert er nog aan dat erbij staat "klaar voor gebruik, met afgesloten stalen deur en doorschuifluikje". If there's one thing to say about mankind: there's nothing kind about man.

Vandaag heb ik me rotverschoten, en wel vanwege mijn eigen graad van verstrooidheid. Was ik op weg naar huis, en er reed een ietwat mollige koersfietser op de baan. Hij had het warm, moest even bergop, gaf het beste van zichzelf, maar keek totaal niet waar hij reed. Hij reed midden op het baanvak. Ik besloot de moedige molligaard zijn berg te laten klimmen, en hem dan voorbij te steken. Maar hij bleef midden op het baanvak afzien. Ik kon 'm niet passeren wegens tegenliggers en kronkels in de weg. Wat verder zag ik mijn kans: er stond een camion "geparkeerd", de fietser vertraagde, ik kon voorbij. Ik rij dus op de rijstrook van de tegenliggers. Ik ben de camion voorbij, en nog één. En dan een auto, en nog een auto, en nog een camion. Ik denk nog "amai, die staan hier slecht geparkeerd!". Dan valt mijne frank: tiens, er zitten mensen aan het stuur...ze staan helemaal niet geparkeerd, ze staan gewoon stil: 't is file tot aan het kruispunt, EN IK BEN EEN SPOOKRIJDER!!!! HUUUUUUU!!!! Pink pink knipper knipper hellep, laat me ertussen, sorry, domme ik... Tegenligger in aantocht... aaa, ne camionchauffeur ziet mijn paniek, en red me uit mijn zeer penibele situatie. Oef zeg. Heb je van je leven hé?

De eerste dag VDAB training zit er dus op. Nog 1,5 dagen en dan gaat de wereld voor me open. Nee, ik denk het niet. Maar ik heb wel al een beter zicht op de structuur van de vdab, en de RVA. Ik ken nu de do's en dont's. EN: ik ben een AIS-menstype. Zijnde een artistiek/intellectueel/sociaal menstype. Beroepen voor AIS'sen zijn filosoof, scriptschrijver, componist, kunstkriticus, psychiater, speltherapeut, cabaretier, dramaturg. Juist. Het zal niet simpel zijn. Maar het is amusant, er zitten allemaal mensen in de cusus die ook vanalles meemaken al solliciterende. Iemand vertelde dat ze bij een sollicitatie niet werd weerhouden "wegens té entoesiast". Is dat geen giller? Dus: wees bij het sollicitatiegesprek matig geïnteresseerd, misschien licht-depressief zelfs, toch maximum met mondjesmaat gemotiveerd en als-tu-blieft NIET té entoesiast. Te gek.

Ik heb mijn kinderverhaaltjes terug gevonden, mijn meiden lezen ze nu zelf, en ze zijn er tuk op. Ik dacht er hier op mijn blog elke keer een stukje van in te lassen, een soort kindervervolgverhaaltje. Ik denk er nog es over.

23:10 Gepost door Wan in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kelder, vdab, orientatiecursus, buikdans |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.