14-04-08

GEEN WERK (3)

Dit is ZO de max, mensen. Even alles op en rij:
Maandag 7 april krijg ik telefoon van Etceterra dat ik weerhouden ben voor een tweede sollicitatiegesprek;
Dinsdag 8 april ga ik effectief op gesprek naar Veronove/Etceterra. Daar en dan stemt de hele familie Verhoonhove ermee in dat ik op maandag 14 april, vandaag dus, om 10.00u mag starten in mijn nieuwe functie.
Woensdag 9 april krijg ik telefoon van GIL Interim, om me te zeggen dat Veronove hen heeft bevestigd dat ik mag starten, en dat ik mijn interimcontract, volgens hetwelk systeem ik de eerste 9 weken bij Veronove zou werken, mag gaan tekenen.
Donderdag 10 april teken ik dus mijn contract bij GIl Interim. Ik teken infeite 3 contracten: eentje voor de periode van 14 tot 16 april, eentje voor 18 en 19 april, en eentje ivm de privacy en zo. Met de contracten op zak, laat ik vriend en vijand blij weten dat ik heel passend werk heb gevonden, en ik bewierook Veronove en Etceterra uitbundig, net zoals zij mij twee dagen geleden de hemel in prezen als Dé Geschikte Kandidaat.
Vrijdag 11 april krijg ik om 18.15u een telefoontje van Dhr. Verhoonhove, die omtrent de reden waarom "niet in detail wil treden", mij zeggende dat "ze van edacht veranderd zijn", en dat ik maandag niet hoef te starten. Het is vrijdagavond na zessen, ik kan het interimbureau niet meer bereiken.
Zaterdag 12 april bedenk ik me, dat ik een contract heb, en geen bewijs van ontslag. Ik stuur een mail naar Gil Interim en naar Veronove met de vraag om mij maandag voor 09.00u een bewijs van opzeg te sturen. Indien ik dat niet heb (ik heb het nog niet, uiteraard), moet ik op maandag naar Etceterra/Veronove. Zoniet is er alleen een illuster telefoontje dat nauwelijks te bewijzen valt, en duiden de feiten erop dat ik diegene ben die niet is komen opdagen. Bovendien staat er toch een prijs tegenover contractbreuk, denk ik dan. Ik bekijk mijn contracten, en ik zie dat GIL Interim mij een verkeerd bundeltje heeft meegegeven, o toeval: ik heb twee contracten voor 18 en 19 april, maar geen voor 14, 15, 16 april... Dit wordt steeds belachelijker. Ik werkte ooit bij Randstad, en ik herinner me die tijd als zeer professioneel. Dergelijke fouten gebeuren wel, maar in dit geval doe ik ze af als stom, zowel van mij omdat ik niet heb gekeken wat ze me meegaven, als van Gil Interim, die zelfs 2 keer niks heeft gezien, niet bij het meegeven, en niet bij het klasseren. Of zouden ze...? Zaterdagavond is er een familiefeest, waarbij ik WEER EENS kan afgaan als een gieter, en totaal geboekstaafd sta als de loser van de bende. Een bijzoner fijn gevoel, en ware kick voor mijn eigenwaarde. Ja ik had werk, nee ze willen mij niet meer, en nee ik weet niet waarom, maar het kan niet aan mij liggen hoor, echt niet. Yè, Right...
Zondag 13 april hou ik me bezig om mijn gedachten te verzetten, en ik negeer een onaangenaam drukkend gevoel in de hartstreek. dat ik niet beter wist, ik zou zeggen dat ik gekwetst ben door deze gang van zaken... Ik ga slapen, kan uiteraard de slaap niet vatten, sukkel in slaap rond drieën, en veer uit mijn bed om kwart na zeven, klaar om naar Gil Interim te rijden.
Maandag 14 april 08.00u: een telefoontje van GIL Interim "Wan, wat is dat hier allemaal, ik kom hier binnen en ik zie hier ALLEMAAL mails van u (2 nvdr) en ik kan er niet aan uit". O help, ik besef meteen het niveau van dit gesprek, en snap meteen dat ik net zo goed tegen een blinde muur kan gaan praten. Ik vraag dus eerst: hebben jullie bericht gekregen van Veronove ? Neen, zegt ze. Ik zeg vervolgens dat ik zal langskomen, om een bewijs te krijgen dat het contract niet doorgaat. "Wan, ben je soms van plan ons het leven zuur te maken of zo?" dreigt ze. Waarop ik zeg dat ik alleen een papiertje vraag. Waarop ik te horen krijg "Je denkt toch zeker niet dat wij je een week gaan uitbetalen, wij zijn geen ocmw!" Ik schiet nagenoeg in de lach, grover kan bijna niet. Ik blijf beleefd, en vraag haar wat haar contracten waard zijn; stel dat ik de volgende keer een interim contract op zak heb, dan ben ik eigenlijk niet zeker van werk, toch? Waarop het antwoord luidt "ik vind het niet fair dat je ons afdoet als een oneerlijke werkgever". O, man. Neen, ze zijn goudeerlijk: ik teken een contract, hetwelk ik verkeerd meekrijg; ik krijg de wind van voren voor een simpele vraag; ik word aangesproken als een stuk vuil, en als ik vraag om het even uit te leggen, niet meer of niet minder, gaat het meisje straal in de verdediging en lost niks van mijn vragen op. Ik zeg dus dat ik zal langskomen, om mijn juiste deel van het contract op te halen, zodat ik het kan tonen bij de vdab. "Wat ga je doen???" zegt ze "Ik kan je niks betalen, je hebt niks gepresteerd". Hallo, zei ik iets???????? Oh, ze zijn niet van gisteren, en weten dus heel goed dat ze zouden moeten betalen... Ik doe niet mee, en vervolg kalm " EEN: ik wil gewoon mijn juiste papieren, zodat IK geen klodden krijg, jullie zijn geen ocmw, maar ik moet wel leven en mijn uitkering gaan verdedigen, of ik kan wel degelijk naar het ocmw als ik nog veel werkgevers zoals deze voor mijn voeten krijg en TWEE, ter inlichting, je zou me niet moeten betalen omdat ik gepresteerd heb, maar omdat je contractbreuk pleegt." AARRCCHHH, mijn hartslag aan 240, en ik wil die telefoon uit mijn handen voor ik 'm door de ruit kieper. Ze zegt dat ze Veronove zal bellen, en mij terugbellen met de informatie. Ik zeg dat dat niet nodig is, les jeux sont faits, ik wil alleen weten hoe het verder gaat tussen ons, de contractpartijen. Ze herhaalt (duidelijk interimconsulententraining) dat ze Veronove zal bellen en me terugbellen. dat was om twintig na 8. Bullshit, Veronove is er zogezegd niet voor negenen. Zogezegd, want ik kreeg om welgeteld 08.02u een bericht dat mijn mail, gestuurd naar het Veronove adres zaterdag, net werd gelezen... Om half negen weer Gil Interim aan de lijn: ze kan Veronove niet aan de lijn krijgen. Juist, ja.
Ondertussen bel ik een juriste op van de vakbond. Dit, om te weten of ik er goed aan doe mijn boel te pakken, en me in Ninove bij Veronove aan te bieden. We overlopen mijn "contract" en guess what: het is geen fluit waard, indeed. Er ontbreken gegevens, het is fout, er ontbreekt een handtekening om het bindend te maken voor de drie partijen, etc etc etc. Drop it, fuck it.

Voilà en dat is dan dat. Tips van een Loser:
Als je een interimcontract tekent, vraag dan altijd om ook of het contract met je effectieve werkgever te zien, of om een ondertekende bevestiging van je tewerkstelling bij die partij, of om een handtekening van die partij op je contract.
Stap niet buiten bij het Interim bureau vooraleer je alle ondertekende documenten hebt geferifieerd.

En zo leerde Wan weer bij. En nu gaat Wan een boek schrijven, over het solliciteren, en hoezeer die wereld lijkt op die van Alice in Wonderland, vol vreemde wezens en rare plaatsen en bedreigingen en gekenmerkt door weinig vriendschap en menselijke mgang, Etceterra, nietwaar.

09:51 Gepost door Wan in werk zoeken | Permalink | Commentaren (1) | Tags: veronove, gil interim, etceterra, ninove |  Facebook |

Commentaren

niet verdienen Wan, dit verdien jij niet!!

Gepost door: trouwe fan | 14-04-08

De commentaren zijn gesloten.