13-04-08

GEEN WERK (2)

Ik heb momenteel weinig "aarding", moet ik zeggen. Ik kon gisteren met de beste wil van de wereld niet gaan slapen; ik overwoog om dan maar gewoon op te blijven, maar heb om een uur of 05.00u dan toch een inslapertje genomen, en ben in bed gedoken.

Ik ben deze morgen gewekt om 09.00u, door Mimi die naast mijn bed aan het kotsen sloeg. Ik weet het, de absurditeiten volgen elkaar hier op. Dus heb ik kots geruimd, en ben weer gecrashed. Mijn gezin heeft alle begrip voor mijn ietwat afwijkende gedrag momenteel, wat ik enorm waardeer. Ik besef maar al te goed hoe moeilijk het bij wijlen is met iemand als mij in huis.

Eenmaal uit bed, ben ik in actie geschoten. Ik stuurde uiteraard gisteren nog enige mails naar het interimbureau en naar de nodige officiële instanties eg vakbond, vdab, edm. Deze middag stuurde ik tevens een mail én een fax naar Veronove / Etceterra en GIL-Interim, met de vraag mij een ondertekend document te faxen, zeggende dat ik het contract eenzijdig werd verbroken, en dat ze mij niet hoeven te zien op maandag. Indien ik niet over zo'n document beschik, dan sta ik dus maandag 10.00u op de dorpel van Veronove in Ninove. Steuncomité is dan welkom :-). Ik heb dus weer es een rotbegin van de week voor de boeg. Ik weet niet of u het ook ruikt, but this smells like a lawsuite. Ik heb verdorie de advocatenkermis van bij Publitec nog niet helemaal verteerd, en ik kan er WEER aan beginnen, ik kan het zelf niet eens geloven. Ik begin te denken dat ik in een vorig leven véééééél negatief karma heb opgelopen. Wellicht heb ik toen ofwel een werkgever heel traagjes de ogen uitgelepeld, of ik was zelf een A-Type-Bitch werkgever. Het kost energie, humor en veel creativiteit om bij deze gelegenheid niet onderdoor te gaan, om mijzelf ervan te weerhouden in de val van "ik kan niks, ik ben niks waard, niemand wil mij, ik ben een oen" te gaan trappen. Ik doe hel heel heel HEEL erg hard mijn best om het probleem los van mezelf te zien.

Ik prijs mezelf echter gelukkig dat ik enkele goeie vrienden heb, die me al zoveel hebben vergeven, en die al zoveel van mij hebben moeten verdragen. Ik ben die mensen zo dankbaar.

Dus voilà, op korte termijn weet ik wat gedaan: maandag vakbond, interim, eventueel Veronove, bladihblah. Dinsdag naar de vakbond, weeral, voor een gesprek aangaande behoud van 300 euro. Woensdag naar de fysioloog, die me hopelijk uitsluitsel kan geven omtrent de evolutie van mijn rug. Na woensdag heb ik dan nog een paar concrete zaken te doen: mijn uitkering verdedigen bij de RVA, en een oriëntatiecursus volgen. En behalve dat kan ik alleen maar proberen zin te vinden in of te geven aan dit energievretende verfoeilijke bestaan. Ik zal niet denken aan burgervaders die toneelstukken verbieden en het zonder verpinken hebben over "de jeugdige jeugd" en "een diarree van telefoons"; ik zal niet denken aan de dochter die een dochter kreeg verwekt door haar vader, en dus nu infeite de moeder is van haar zuster; ik zal niet denken aan de vrouw die man werd, en tevens draagmoeder voor haar/zijn vrouw; ik vind het allemaal nogal verwarrend, en dan bekruipt mij de vervelende neiging om nostalgisch te gaan doen. En om net als mijn moeder te zeggen "vroeger was het beter". Het was niet beter, maar het was toch verdorie wel een pak simpeler, als je't mij vraagt.  

Commentaren

zondag maar ondanks alles een fijne zondag groetjes van arie....

Gepost door: arie | 13-04-08

De commentaren zijn gesloten.