12-04-08

GEEN WERK

Zet u, hier volgt weer een verhaal dat ik nauwelijks zelf kan geloven.

U las enige dagen terug dat ik werk had gevonden. Geheel onverwachts, en net op tijd, zo klonk het. Ik ging dinsdag op sollicitatiegesprek, daar werd beslist dat ik aangenomen werd. Ik kreeg woensdag bericht van het interimbureau, GIL-Interim, waarmee Etceterra/Veronove tegel 9 weken zou werken, dat ze ook bevestiging hadden gekregen, en dat ik donderdag, gisteren dus, het contract kon gaan tekenen. Hetwelk ik heb gedaan. Ik ben thuisgekomen met een eerste contract, een huisreglement, een intentieverklaring, en een jobomschrijving, allemaal in tweevoud en netjes ondertekend.

Dat was gisteren.

Vanavond, vrijdag om 18.00u, belt Veronove mij op, met de koude mededeling dat ze "van gedacht zijn veranderd". ????....?????
Ik word stijf van verschot. Dus ik zeg: waarom? "Ik ga liever niet in op de details, maar er was nog een andere persoon..." ???????
Ik zeg "dat kan toch zomaar niet: ik tekende gisteren net een contract!" waarop Veronove zegt "och, da's niks, wij bellen wel het interim bureau, en dan gooien die het contract wel weg, je bent hier toch nog niet begonnen hé" ????????????
Ik zeg dat ik stevig teleurgesteld ben, dat ik net iedereen heb ingelicht, VDAB incluis. Jah, dat is jammer, zegt Veronove, maar het is beter dat we het u nu zeggen. We denken echt dat je niet de persoon bent voor de job. ??????????????????? ......... ????????????????? Ze hebben me twee dagen geleden nog de hemel in geprezen, en behoefden zelfs geen bedenktijd, zelfs niet toen ik hen daarop wees. Ik zeg "neen, het ware beter geweest dat u dat zei VOOR ik een contract tekende".
"Jammer Wan", zegt Veronove,"we wensen u verder nog veel geluk in uw carrière" ????????? WAT???????? Leest die man een script af of zo??? Ik zeg "Ik wens u, dat u dit nooit meer met iemand doet, want het is pijnlijk en lelijk."

Ik ben toen ei zo na van mijn stokje gegaan, van pure shock. En een onmetelijk onbegrip. Ik heb al menig maal mijn ontslag gegeven, uitgelokt, of gekregen. Dat had steeds een deftige reden. Maar ik ken NIEMAND die ontslagen geweest is nog voor hij begon... Het hoeft geen betoog dat mijn wantrouwen tegenover werkgevers nu helemaal foetsie is, en mijn vertrouwen in de werkende mensheid ook. Ik bedoel: als een ondertekend contract al niks meer waard is, wat dan wel?????? Ik heb mijn jas genomen, en ben een beetje in de wind gaan wandelen. dat deed deugd, ik moet dat meer doen.

En nu? Nu geef ik het op. Fuck the system, ik doe niet meer mee, ik heb zonet een vuile nekslag gehad van "het systeem". Ik hoef niet meer. Ik ga nu alles van me af pennen, met naam en toenaam. Ik sleur al 10 jaar een pak vuile was mee van zes bedrijven op een rij, en ik heb er genoeg van. Ik ga me niet meer ten dienste van de economie laten vernederen, ik wil dat er EINDELIJK naast een pak plichten en regelnichterij voor die luie profiterende werklozen, een MINIMUM, een béétje van een gedragscode komt voor werkgevers aangaande de aanwerving. En ik zou heel graag en doorlichting krijgen van het profiel van de werkloze, op een andere basis dan geschoold of niet. Och, het maakt niet uit wat ik wil. Ik heb het gehad, neem me mijn uitkering maar af, ik wens er iedereen veel plezier mee.

Commentaren

ontzettend grof Da's inderdaad heel grof en onbeschoft, waar halen zij het in hun hoofd om zo ineens af te haken, zo zonder scrupules.
'k hoop dat je flink wat negatieve reclame kan maken voor hen, ze verdienen geen enkele klant meer.
vee sterkte en doe maar wat je hart je ingeeft - spijtig natuurlijk altijd dat ne mens geld nodig heeft om van te leven, dat is de keerzijde.
hou er de moed in

Gepost door: marleen | 12-04-08

Kan je hiervoor niet bij de vakbond terecht? Het is toch contract breuk wat ze deden? Dan kan je misschien schadevergoeding krijgen... Het is zo onrechtvaardig dat er wel iets MOET bestaan om er tegen te doen.

Gepost door: kikkertje | 12-04-08

De commentaren zijn gesloten.