03-04-08

Als Haimer

Het gaat van kwaad naar erger, de verstrooidheid en zo. Ik ben wel wat getroost: gisteren was het nog op de radio. Verstrooidheid en vergeten en zo, het is van alle leeftijden, en het verergert drastisch bij verminderd sociaal contact. Voilà, het ligt niet aan mij, het ligt aan het gebrek aan u.

Toch is het eerder gênant. Ik zeg nu al enige dagen goh, ik moet bij de apotheek geraken en daar Enterol vragen, kwestie van de gevolgen van die buikgriep nog wat de kop in te drukken. Maandag wil ik Enterol halen, maar de apotheek s dicht, dinsdag oops Enterol vergeten halen, woensdag dan maar. De apotheek is hier op de hoek van de straat, war ik naartoe rij, en me parkeer, met als enig doel eindelijk de veelbesproken ENTEROL te halen. Ik ga binnen bij de apotheek, alwaar een meisje me vriendelijk toespreekt "Kan ik U helpen?". En hup, gaat-ie weer: ik sta daar à la "Euh, ...Jaaa...Eh..." Wreed ongemakkelijk, dus ik besluit het mezelf makkelijker te maken "Ja, kijk, u mag me nu doodslaan, maar ik weet niet meer wat ik hier juist kom halen"... Gelukkig kreeg ik geen Alzheimer's Starterskit angeboden, maar zei het Jufje "Ja, dat valt voor hé, het is hier pas vernieuwd en er staat ook zoveel om je af te leiden hé"... "Juist, ja.. Eh, ik weet dat ik iets kwam halen voor de buik, iets voor diarree, iets , ja, een gist of zo, iets met "OL" " O mannekes toch, is dat toch afgaan hé. Maar goed: ik heb de enterol, en die vergat ik nu te nemen. Ach, het verhaal gaat nog verder hoor, maar ik waarschuw u, het is om in de grond te willen zakken van schaamte:

Terwijl ik betaal zie ik een spray staan die Silence heet, en die de totale snurkoplossing belooft te zijn. Ik vraag "ha! en? werkt dit echt?" Waarop een apothekersjuffertje me een hele uitleg begint te doen over positieve reacties edm, maar ik luister maar half, want ik moet én mijn pincode indrukken, én ik ben aan 't denken aan de Enterol, én ik denk aan enkele werkelijk memorabele snurksessies van Stefan... en ik schiet in de lach en denk nogal luid "AHA! Ja! En als die dan begint te snurken, mag je er dan nekeer goed op sprayen zo van PPPSSSSJJJJTTTT!!!! Hahaa, ja da's een goeie uitvinding, SILENCE PPPSSSJJJTTT!!!" En ik zie het zo voor me, zo'n onschuldige slapende snurker die ineens vanuit het niets besprayed wordt ... Oeioeioei, jammergenoeg was de apotheekjuf nog steeds een uitleg aan het geven, en gaf ik dus ineens duidelijk te kennen dat ik niet goed luisterde... Een beetje geërgerd en DOODSERIEUS zegt ze "Neen, Mevrouw, twee keer sprayen in de keel, het is een keelspray, één keer sprayen en slikken, en dan nog es sprayen, voor het slapengaan." O, ik voelde me weer een vreselijk koekoeksjong. Dat heb ik nou hé, hoeplala, flap, eruit, hihihoehoehaha, en de tegenpartij is doodernstig. Jeezes zeg. Gelukkig bestaat er ook lachgas, dacht ik.

Ik weet niet of ik de apotheek nog binnen mag. Ik denk dat ze me zien als een gek madammeke, niet goed vanboven, zoals ze zeggen. Vergeet wat ze komt doen, wil haar slapende man besprayen met keelspray tegen snurken,.. Maar toch leert een mens daaruit: als Stefan nog es snurkt, denk ik dat een volle, goed gekoelde plantenspuit OOk wel helpt, wat peins je?

Bon, ik ga maar es kippen eten halen en een netje om onze Jef te vangen. Die moet nodig geknipt worden, want hij fladdert weer rond in de omliggende kippenhokken. Gisteren heeft de Buurfrau op het nippertje een titanenclash tussen Jef de Haan, Luca de Jack Rusell en Poesjaaa de Poes weten uiteen te slaan. Gelukkig, of 't was niet schoon geweest.

Poesjaaa doet het goed, trouwens. De aangewaaide Poes is al bijgekomen, en is zooooo lief:

poesjaaa bed klein

Ze is zo zacht dat ik soms denk dat haar papa een konijn was, en dat ze eigenlijk gewoon een konijn met korte oren is. 's Morgens zit ze netjes mee aan tafel met mij (ik eet altijd later dan de rest wegens net iets te laat op). Soms zit ze op een stoel, en soms ligt ze gewoon gezellig voor mijn bord, naast mijn tas. Ze loopt nu ook weer buiten, en zit achter de insecten aan. En als ze terug binnen komt, loopt ze achter mij aan te brommen van contentement dat ze weer binnen mocht. Zo'n schat.

Bon, ik ga ervandoor. Ik moet nog eten halen voor vanavond, en de kindjes halen ook. Die amuseren zich echt te pletter bij dat kamp van Idee Kids. Ze hebben ook zo'n leuke dingen hee, kijk maar es op www.ideekids.be . Niet goedkoop, toch niet voor onze portemonnaie, maar zeker de moeite waard voor de kinderen.

14:39 Gepost door Wan in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: enterol, apotheek, idee kids, poes |  Facebook |

Commentaren

Poesjaaa lijkt als 2 druppels water op één van onze katten! En de beschrijving die jij van haar geeft, klopt helemaal met die van mij! ;)

Gepost door: Een trouw lezeresje | 06-04-08

De commentaren zijn gesloten.